FRÅGOR NÅGON?

Det är många av er som frågar lite olika frågor om skolan, livet i LA osv så jag tänkte att jag skulle ge er chansen att fråga allt ni undra över, allt mellan himmel och jord helt enkelt så skall jag svara på allt jag kan!
 
HIT ME!
 

ALL AROUND THE WORLD

Sitter i skolan och väntar på att min andra lektion skall börja! Vi har en super lång håltimma idag, mellan 9:20-15:45 så vi passade på att åka ner till Venice beach med några nyfunna vänner! Åt mysig lunch och bara strosade runt på stranden & pieren! Nu skall vi strax fixa lite saker innan min engelska klass börjar och senare ikväll skall vi hem till några tjejer som bor här i SM för en liten myskväll!


SCHOOL DAY

Idag står det nightclass på schemat, min lektion är mellan 6-10 ikväll så det blir en sen kväll på skolan. Jag måste ändå säga att det är ganska så skönt att ha lektioner på kvällen för då hinner man med så mycket innan skolan. Idag gick jag och P på yoga och sedan simtränade jag en timma och nu har vi precis varit iväg och fixat en notebook och lite andra saker till min ena fashion class. Nu är det sags för mig att dra mig mot skolan, fashion 2 står på scemat!
 

FIRST DAY IN COLLEGE

Då var första dagen på skolan snart över! Klockan är snart nio på kvällen och vi har varit här sedan 7 i morrse. Kan säga att jag är lagom trött nu men jag har verkligen haft världens bästa första dag! Började med klassen Fashion 1 på morgonen och SMC:s fashion department verkar precis lika bra som alla säger att den är. Lärarna är erfarna och vet precis vad dem pratar om och det känns så bra! Hade även haft världens längsta håltimma (4,5h) innan det var dags för min engelska Class. Den var precis lika bra den och jag kunde inte önska för en bättre första dag! Träffat många nya människor här på campus också vilket är så roligt, både amerikanska och lite fler svenskar!


Nu är set dags för oss att sätta oss på bussen hem efter en lång dag!❤


THIS IS FAB

 
Som många av er kanske har märkt så lever jag i stort sätt på Yogurtland. Det är alltså frozen yogurt som man själv tar i en skål och addar bär, frukt, nötter & lite godis om man skulle vilja det! Det bästa av allt är att man får provsmaka alla smaker hur många gånger man vill innan man tar sin skål med yogurt, kan det bli mycket bättre? Jag och P tog oss iallafall en kvällspromenix till Yland, smakade tills vi blev mätta och köpte sedan med oss var sin skål och promenerade sedan längs 3rd street hem igen. Nu blir det filmkväll och imorgon poolside yoga som vanligt! På tisdag börjar jag college-wiiiie
 
 

MORNING LA

Godmorgon från ett soligt Los Angeles! 
 
Så skönt att solen valt att titta fram idag, det har varit lite molnligt de senaste dagarna och det är helt galet hur lätt man blir bortskämd med sol och värme. Nu har jag precis ätit frukost och strax skall jag och P kila ner till poolen för några timmar med sol och bad! Om 2 dagar börjar skolan och jag kunde inte vara mer nöjd just nu - äntligen skall vi få komma in i lite av en vardag om komma ut ur vår lilla semester bubbla i drömmarnas stad!

k

BILDBOMB

 
Lite blandade bilder från de senaste dagarna. Vi passar verkligen på att njuta av våra sista sommarlovsdagar nu innan skolan drar igång på tisdag. Är så taggad på att börja fashion school nu och det skall verkligen bli så kul. När jag fick hem mina skolböcker i förrgår kände jag direkt att jag gjort rätt val, att komma hit till Usa, LA och bli modestudent. Helt sjukt egentligen vilket liv jag lever, skall aldrig glöma att uppskatta allt jag har och alla människor runt omkring mig ❤

MY DAILY INSPIRATION

Sitter här och leker med min nya Mac och kunde inte vara mer nöjd! Har surfat runt på nätet hela dagen för att fylla min dator med mina inspirations bilder som jag inte kan leva utan. Så fort min inspiration inte är på topp kikar jag i mitt album och inspirationen är igång igen! Jag har ett för mode, ett för träning och hälsa! Ett litet tips från mig till dig: Inspo album!
 

BEACH DAY IN MALIBU & SM

Idag blev vi hämtade av ett par svenska killar som vi träffade igår när vi var ute och åt middag! Det var först meningen att vi skulle göra en dagsutflykt till Laguna Beach men just idag bestämde sig vädret för att vara molnligt vilket det inte har varit en enda dag sedan vi kom hit. Så vi bestämde oss för att åka till Malibu som ligger lite närmare. Vi åkte runt och tittade på alla underbara beach houses som liggerlängs hela Malibu Beach, stannade till på en mysig liten strand innan vi åkte till Santa Monica Beach där vi spenderade hela eftermiddagen. Solen tittade fram och vi solade, badade spelade vollyboll och njöt av vårt sjukt trevliga sällskap!  
 
På vägen hem stannade vi till på Yogurtland då vi absolut inte kunde låta killarna missa denna underbart goda frozen yogurt. Nu har jag ÄNTLIGEN köpt min fina fina MacBook Pro och jag kunde inte vara lyckligare! You know what they say, once you go Mac you never go back!
 

SNAPSHOTS FROM MY ROOM

Som jag har nämnt innan så börjar vi äntligen få lite ordning och reda här i lägenheten. Mina saker börjar komma på plats och man känner sig lite mer som hemma för varje dag som går. Vi hade sån tur när vi fick vår fina lägenhet här i West Hollywood. Den är så fin med världens kanske bästa utsikt och på top floor. Hollywood skylten är vad jag ser från mitt sovrumsfönster och hela LA från fönstret i vardagsrummet. Jag skall absolut aldrig klaga!
 

MORNIN' LOS ANGELES

Vaknade upp med ett leende på läpparna, fråga mig inte varför. Känns som om jag går på helvarv just nu, lever min dröm, skolan drar igång om en vecka och jag har kommit på hur mycket man egentligen skall uppskatta och älska sin familj. Dem är alltid där när jag behöver dem och jag kunde inte önska för en bättre och finare sådan!
 
Dagens skall spenderas vid poolen, det ÄR verkligen allt vi gör, ligger vid poolen men vad annars skall man göra i denna otroliga värme? Hoppas alla ni som börjat skolan hemma Sverige är lika taggade för ett nytt läsår som jag är!
 
 
NU: TIME TO HIT THE POOL

DREAM TO DREAM

Några bilder från dagen har ni här ovan!

Jag och P började dagen med poolside Yoga som vi numera kommer att göra varje måndag, onsdag och fredag! Hade allt lite träningsverk kvar efter passet i fredags men det känns så skönt och yoga är verkligen ett bra sätt att börja dagen med. Att det är poolside är bara ett + och det är verkligen så typsikt amerikanskt och vi älskar det!
 
Sedan spenderade vi några timmar vid poolen innan vi gick hem för lite lunch. Ikväll har vi strosat runt på The Grove, handlat mat och nu är det dags för vår dagliga kvällsfilm! Vi har även beställt våra skolböcker nu så jag hoppas verkligen dem kommer snart. Skall bli så kul att blädra i dem och få en liten känsla för kurserna!
 
 
Godnatt LA Godmorgon Sverige

- 19 AUGUSTI 2012 -

Spenderat dagen som så många andra vid poolen med P. Så mysigt att bara sola, bada, prata och njuta av det underbara vädret. Ikväll blir det en tur till Yogurtland för lite Frozen Y och sedan hem och mysa framför en film!
 
-Dagens pool outfit här ni här, Shorts från Brandy Melville och Tröja från TARA-
 

FASHION STUDENT - SANTA MONICA COLLEGE

Många har undrat och frågat lite frågor om skolan och sådär och vad jag egentligen skall plugga här borta i staterna så jag tänkte visa er det nu innan skolan drar igång om en vecka!
 
Som dem flesta vet så skall jag studera Fashion Merchandising vilket med ett enklare ord är Fashion Business. En linje där modevärlden möter business helt enkelt. Mitt mål med min utbildning är att en dag kunna jobba som inköpare för ett modehus, det skulle verkligen vara min dröm och jag är berädd på att göra nästan vad som helst för att ta mig dit. För mig var det viktigt att åka hit med ett mål och en framtidsplan. Jag är ändå här för att studera och för att få en otrolig upplevelse och då skall jag verkligen göra allt jag kan för att det skall bli så bra resultat som möjligt!
 
 
Det är alltid lite svårt att få dem kurserna som man vill ha när man börjar sin första termin på college, just för att dem som redan går på skolan har förtur till klasserna. Men som tur vad har jag lyckats få 3 fashion kurser, en engelska kurs och en general education klass som alla var tvugna att ta. Även om jag var ute i väldigt god tid med min ansökan och sådär (blev antagen i februari) så var det absolut ingenting som gav mig förtur utan jag fick kämpa för min klasser och det finns dem som fortfarande försöker få klasser nu en vecka innan skolstart. Men med lite tur och envishet så brukar det med klasserna fixa sig ganska så bra! :D
 
För att ni skall få en lite bättre bild av vad kurserna egentligen innebär så får ni en liten beskrivning här nedan:
 
FASHION 1: This course is designed to serve both students of fashion design and fashion
merchandising in preparing them to become familiar with the nature of fashion
design and its components and to understand how environmental factors influence
the style, color, texture, and design of garments. Fashion materials, theories
of fashion adoption, sources of design inspiration, and manufacturing a garment
will be discussed.
 
FASHION 2:This course is an exploration of color theory and elements of design with
emphasis on the expertise of color mixing and creative color combinations.
Theory is applied to textile, fashion design, and fashion merchandising.
 
FASHION 3: This course is an introduction to basic sewing techniques of costume and
manufacturing apparel and provides familiarization with the tools used in the
fashion industry. Development of fundamental skills and terminology of clothing
construction. Emphasis is on interrelationship of fabric, fiber, design and
construction techniques. This course is required of all Fashion Design and
Merchandising majors.
 
ENGLISH 1: This introductory course in rhetoric emphasizes clear, effective written
communication and preparation of the research paper.
 
Så dessa kurser är vad jag kommer att underhålla mig själv med dem närmsta 4 månaderna, skall bli hur kul som helst att äntligen få börja studera det som jag så länge drömt om!
 
Hoppas ni fått en lite bättre bild av allt och är det något mer ni skulle vilja veta så let me know! :D

TIPS TIPS TIPS

Jag måste tipsa er om något som länge varit en av mina absoluta favoriter, bananpankakor! Har flera gånger lagat det hemma i Sverige men idag gjorde jag det för fösta gången här i USA och det var minsann exakt lika gott. Nu när jag även är student och bor hemmifrån har jag även blivit väldigt ekonomisk och detta är perfekt, billigt & hur gott som helst.
 
Allt du behöver är en banan och ett ägg, jag brukar hälla i lite lite vatten bara för att smeten skall bli lite lösare. Så allt ni behöver göra är att mixa ägget och bananen, hälla i lite vatten och steka som vanliga plättar med lite olja i stekpannan. Toppa med lite frysta bär så blir det perfekt.
 
Det är även väldigt nyttigt men om man vill festa till det lite kan man även ha lite vaniljkesella till! Hem och prova med er, lovar att ni inte blir besvikna! :D
 

MIN DAG I BILDER

Började denna fredag med ett yoga pass vid poolen tillsammans med P! Det var verkligen så mysigt och ett riktigt bra träningspass, så mycket jobbigare och bättre än vad vi någonsin hade kunnat gissa. Så från och med nu skall vi gå på yoga tre gånger i veckan!


Efter yogan passade vi på att njuta av solen en stund och sedan lagade vi lunch här i lägenheten. Nu har vi precis varit ute och ätit yogutland och nu myser vi och kollar på film!!


DAGENS OUTFIT

Denna dag och kväll har varit allt för händelserik och vi har träffat så mycket nytt folk. Så skönt att äntligen börja lära känna satden och folket som bor här. Imorgon blir det poolside yoga på morgonen med P och sedan skall vi hänga en stund vid poolen innan vi åker iväg till skolan för att skaffa vårt student ID Pass!
 
Nu sitter vi här och har tjejmys och har ätit middag och sådär. Här nedanför har ni outfiten för kvällen!
 
 
Linne - ZARA - Jeans - GINA TRICOT - Halsband - ICON

DECO DECO DECO

Tänk vad lite krokar på väggen kan göra en så glad! Fått upp lite saker och allt känns så mycket trevligare på min sida av rummet.

Nu har jag precis ätit frukost och vi skall strax kila ner till poolen för lite poolhäng! Perfekt torsdag om du frågar mig!


PW ALL OVER

Började dagen med en PW till Beverly Center och tillbaka tillsammans med A & P. En redig promenad blev det och vi avslutade det hela med en frozen yoghurt från Yogurtland! Frozen yoghurt har verkligen blivit min nya favorit och craving här i staterna, tur att det är både nyttigt och så otroligt gott!


Eftermiddagen spenderades vid poolen och nu har vi ätit middag, städat hela lägenheten och fått upp lite saker på väggarna. Äntligen börjar det bli lite hemtrevligt och mysigt här, så skönt!!


LET'S GET INSPIRED

Vaknar till en underbar morgon här i Los Angeles. Har precis tagit på mig träningskläderna och skall strax snöra på mig träningsskorna och sedan ge mig ut på en Powerwalk med mina roomisar! Vi tänkte gå genom stan och kanske ta en tur till Beverly Center och kika lite. Lots of love ❤


14 AUGUSTI 2012

Då har ännu en dag här i LA flugit förbi, dagarna går verkligen så fort här! Dagen har spenderats med P vid poolen, solat, badat och bara pratat hela dagen. Vi har även alla tre hunnit med en sväng till Ralph`s och handlat lite mat och nu sitter vi här med var sin dator i knät och äter lite kvällsmat! Är absolut förälskad i vår lägenhet så att spendera kvällen med hollywood och hollywood skylten som utsikt är inte helt fel!
 

POOL DAY

God morgon bloggen!
 
Nu har jag precis ätit min numera standars frukost, havregrynsgröt och bär och väntar på att P skall komma hem så vi kan gå ner till poolen. Det har varit så varmt de senaste dagarna så mycket mer än så kan vi inte göra. Hoppas ni har haft en super dag där hemma i Sverige och att solen bjuder på lite värme till er. Om inte lovar jag att skicka massor!
 
 
 

NEW IN MY AMERICAN CLOSET

Under dagarna då Emma och Matilda var här åkte vi till flera olika mysiga shoppingställen. Ett av dem bästa här i LA är Third street promenad nere i Santa Monica. Dem har så mycket roliga och fina butiker och ett sort utbud av allt från kläder till resturanger till inredning och lite till. En affär som jag älskar här i USA är Brandy Mellville. Älskar stilen på deras kläder, snyggt, frächt och chict. Fick med mig dem perfekta vita jeansshortsen därifrån som ni ser på bilden nedan! Fick även fyndat ett par lite annorlunda men grymt snygga shorts från American Eagle Outfiters!
 

VÄRLDENS ABSOLUT BÄSTA VÄNNER

Hur glad blir man inte när man får detta av sina bästa vänner? Detta lilla paket fick jag öppna när Emma och Matilda hade åkt och det innehöll precis allt jag älskar. Skvaller, skönhet, doft, dryck & kärlek!
 
 
Nu har jag precis kommit upp till lägenheten igen efter ett pass på gymet! Nu är det dags att laga lite mat och sedan har jag fullt upp hela kvällen. Massa små saker som skall fixas!
Lots of love from LA

+++

Precis vaknat och ätit en god frukost och nu håller Emma & Matilda på att packa ihop sig och skall strax åka härifrån. Då skall jag passa på att ta en tur ner till gymmet, väl behövligt!


DAY IN SANTA MONICA

Vi bestämde oss för att ta oss till Santa Monica Pier idag och det är verkligen något man måste göra här! Det är så mysigt och hur vackert som helst. Vi passade på att kika lite i de mysiga butikerna som finns runt omkring i SM och även en liten fruktlunch! Nu skall vi strax börja fixa kvällens middag. Vi skall ha en riktig tjejkväll en sista gång innan mina bästa lämnar mig för denna gången. Vi har iallafall haft så fina dagar tillsammans!!


INSTABABE


TGIF

Då har vi äntligen kommit hem till lägenheten efter en lång och mysig dag bestående av pool, sol, shopping på Melrose Avenue & Westside Pavillion! Tänkte visa er imorgon vad jag fick med mig hem! Det är så mysig att ha mina två bästa vänner här och jag vill aldrig att dem skall åka men imorgon är sista dagen och då skall vi hinna med en tur till Hollywood skylten, ett event på The Grove och middag på kvällen! Nu skall vi strax titta några avsnitt av The hills innan vi somnar!
 

BEST DAY EVER

Har haft en av dem mysigaste dagarna på länge. Mina två bästa vänner är här och vi har varit nere i Santa monica hela dagen. Ätit god lunch och shoppat på Third street promenad som ni förövrigt måste besöka om ni är här i LA - en av världens bästa shoppinggator enligt mig! Nu har vi precis gjort lite kvällsmat och sitter här och myser, pratar och skrattar , det som vi gör bäst helt enkelt!
 

BFFS ON THE WAY

Börjar morgonen med en mysfrukost och skall strax börja städa lite här i lägenheten för snart kommer Emma & Matilda!! Är så glad idag att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Men nu först skall jag även skypa med min mamma och syster. Wiii hoppas ni har haft en bra dag hemma i Sverige! Mer uppdatering från dagen kommer ikväll!
 
LOVE
 
T-shirt ZARA, Kjol TARA Göteborg, Väska MULBERRY
 
 

TODAY IS A GOOD DAY

Då början ännu en dag här i Los Angeles gå mot sitt slut. Dagarna verkligen rusar iväg här, helt otroligt. Imorgon är en bra dag, en väldigt bra dag! Mina två absolut bästa vänner i hela världen kommer hit till mig och hälsar på! 13 dagar har vi varit ifrån varandra och mer klarar vi inte! Så imorgon kommer dem hit och då skall vi passa på att göra massor med roliga saker! Imorgon skall vi antagligen åka ner till Santa Monica och gå på piren, shoppa på The promenad och äta en god lunch och bara njuta av varandras sällskap! Det skall verkligen bli underbart!
 
Idag började jag dagen med en rad skypsamtal, först min saknade Lisa, sedan min fina sis och även min älskade mamma. Det var så härligt att äntligen kunna prata med dem igen, känns som om jag varit borta hur länge som helst. Men det gjorde verkligen min dag att få prata av mig som om jag vore på hemmaplan! Efter denna mysiga morgon strosade jag iväg till The Grove för lite shopping, mathandlande och sedan bums hem till poolen! En väldigt bra LA dag!
 
LOTS OF LOVE
 
 

GOOD MORNING AMERICA

God morgon för mig men god eftermiddag/kväll för er i Sverige!
 
Idag skiner solen som alla andra dagar och även om klockan är 9 så är det så varmt. Idag kallar poolen men innan dess måste jag kila iväg till mataaffären och handla lite mat. Det känns som det är det enda jag gör men eftersom vi inte har någon bil än så får vi släpa på våra kassar vilket gör att vi inte kan handla allt för mycket på en gång! Ett av dem mindre problemen I guess!
 
Tänkte kolla lite mer er vad ni vill se mer av här på bloggen? outfits, mer om LA, skolan eller vad som helst? släng iväg en kommentar så jag vet!
 

THE MOST AMAZING VIEW YOU´VE EVER SEEN

 
Nu är det strax godnatt för mig men godmorgon för er hemma i Sverige! Tänkte passa på att visa er lite bilder på utsikten som vi njuter av varje dag. Los Angeles är verkligen underbart fint och en riktig storstad vilket jag älskar. Är en äkta storstadsmänniska så detta passar mig perfekt.
 
Titta & njut kära läsare

SCHOOL DAY

Idag började jag dagen med en sväng till skolan. Hade min counseling appointment idag och jag fick äntligen alla min kurser som jag behöver inför denna terminen, Fashion 1,2 och 3 och en engelska kurs och en general education class som alla var tvugna att ta. Så ni har jag 13 ubits att läsa denn terminen, skall blå så kul att äntligen börja skolan!!


SUNNY CALIFORNIA

Äntligen har jag hittat en adapter till min dator, tänk vad så lite kan göra en så glad! Idag började jag iallafall morgonen med en liten PW till Melrose Avenue, storsade lite i affärer, tog en break på Starbucks och sedan tillbaka hem igen! Så nu sitter jag här och skall strax kila iväg till poolen. Det är så varmt här idag så jag kan nästan inte göra något annat.
 
Här har ni lite bilder från förmiddagen på Melrose, man kan inget annat än att älska de små målningarna(2:a bilden) som pryder gatans väggar och gator!
 
 
 
 

APARTMENT LOVE❤

Många av er har kommenterat och sagt att ni vill se lägenheten som jag bor i här i LA. Så här har ni lite bilder! Ni får se fler sedan när vi fått lite mer inredning och sådär! Så nöjd med vår lägenhet och utsikten är oslagbar, ser Hollywood skylten från mitt sovrumsfönster! What more could you ask for?


SNAPSHOTS


TROUBLE

Problem blir allt vanligare för mig här i staterna och hemlängtan börjar kicka in. Saknar min familj och vänner mycket mer än jag någonsin trodde jag skulle göra. Men dem säger ju att den första månaden är värst! Jag kan inte heller lägga in bilder här på bloggen, no idea why, men ni kan se mina bilder på instagram @emeliebengtszon så länge! Hoppas allt är bra mer alla hemma i Sverige! Lots of love ❤


ÄNTLIGEN!!

Nu äntligen är mitt amerikanske nummer färdig fixat och lika så mitt internet i mobilen! Så nu kan jag blogga igen! :D vi skall även fixa internet i lägenheten så vi kan plugga och sådär! Idag har vi varit en sväng på skolan, ätit lunch och nu skall vi handla lite mat och sedan börja packa upp och fixa i lägenheten! :D


TISDAG I LOS ANGELES

 
Innan min dator där helt så slänger jag in dessa  bilder från dagen! Min adapter fungerar nämligen inte så jag kan inte ladda min dator så jag får leva på min lilla iphone tills jag köper min nya dator här i Usa.
 
Idag tog vi oss till ett väldigt stort köpcentrum, Westfield som ligger i Centery City. Strosade runt i affärer, lunchade och bara njöt utav det fina och underbara klimatet! Imorgon är det dags för oss att flytta in i lägenheten och även dags för ett första besök på skolan, skall bli så kul! Skall fota lite på campus om jag hinner så ni får se!
 
Till min fina familj om läser bloggen: SAKNAR ER MASSVIS!

RSS 2.0