NEW IN USA STYLE

Usa har helt amazing shopping och självklart åkte jag hem med världens övervikt på mina väskor men åh så glad jag är nu! :D Tänkte lite eftersom börja visa er det nya i min garderob och idag börjar vi med lite små saker!
 
Arbmand är något som jag inte kan leva utan, smycken i allmänhet faktiskt. Jag använder det varje dag och dessa nya armband, alla från favoriten Brandy Melville är mina nya favoriter!
Kan man lämna usa utan lite bodysplash och body lotion från VS? Don´t think so! - helt underbara
Ett perfekt litet Voluspa ljus till mitt rum!
 
Del 1 av ett antal shopping inlägg! vad tycket ni? 

HAPPY HALLOWEEN

 
Firade Halloween med mina fina vänner i fredags. En riktigt brakfest hos Rasmus påminde mig om hur mycket jag saknat mina vänner! Vi hade en härlig och rolig kväll och det fanns inte mycket att klaga på där inte! Lisa och jag gick med matching outfits, fångar! Att klä ut sig kanske inte är något jag älskar men denna kvällen blev lyckad och det var faktiskt roligt! :D
 
Har så mycket shopping att visa er ifrån USA! tänkte börja ta lite bilder imorgon, så då kommer det upp på bloggen! 

DÖRFÖR LÄMNADE JAG LA

 
LA har varit en helt fantastisk upplevelse och jag har lärt mig så mycket om mig själv, om andra och om livet och dess möjligheter. LA har varit min dröm sedan jag var 13 år och det var inte lätt att erkänna för mig själv att det var inte här jag hörde hemma. Jag ville så gärna att allt skulle bli perfekt och jag åkte dit mer skyhöga förväntningar på staden, skolan och livet.
 
Dock blir inte allt som man kanske har förväntat sig och det är svårt att beskriva vad som fick mig att åka hem och vad det var som jag inte riktigt gillade med LA, för egentigen älskade jag det också... Det är en helt underbar stad och jag tycker absolut att alla skall åka dit för USA isäg är helt underbart. Jag hade bara känslan att jag var på rätt utbildning (jag älskade skolan) men var på fel plats. Kanske var jag för ung för att flytta tvärs över hela världen eller så var det helt enkelt inte såhär mitt liv skulle vara, vem vet! Men jag kände iallafall att jag hade gjort ett fel val och det var inte här jag skulle vara just nu. Så jag bestämde mig för att åka hem och verkligen ta eda på vad det var jag ville göra.
 
Nu sitter jag här i Sverige igen och kunde inte vara mer nöjd med mitt beslut. Jag har nya planer och mitt liv kommer förhoppningsvis att förändras inom en snar framtid igen. Men denna gången har jag besämt mig för att om jag påbörjar något så SKALL jag också avsluta det. Jag är inte den som ger upp och jag är envis som bara den när det gäller mina planer i livet. Därför är det så viktigt för mig att det blir rätt denna gången och det skall jag se till att det blir. Jag håller lite på planerna eftersom inget är säkert än! 
 
Jag ser LA absolut inte som något negativt utan som världens upplevelse och jag är så glad och stolt att jag faktiskt testade och kunde erkänna att det inte var för mig. Jag har träffat vänner som jag saknar så jag dör, min fina Miriam som jag blev super close med och som var lite av min partner in crime, snart kommer hon hem!! :D och alla andra med såklart, det finns ett litet spår av alla i mitt lilla hjärta och jag kommer aldrig att glömma allt roligt, ledsamt, underbart, knasigt, och sjukt som vi gjort! Jag har fått minnen för livet med några av dem finaste människorna på jorden - det kunde jag inte vara mer glad för!! :D

LA YES OR NO?

 
Många av er har frågat om jag kan berätta lite mer varför jag valde att lämna LA och vad det egentligen var som jag inte ritkgit gillade och självklart kan jag göra det! Dock lovar jag er att det inlägget kommer upp imorgon då jag nu skall kila hem till lisa och vi skall börja fixa inför ikväll då Halloween fest står på schemat!
 
Igår hade jag en riktigt trevlig och mysig kväll med tjejerna inne i stan. Mer av sånt behövs nu när alla vi jobbar hit och dit och inte riktigt ses lika ofta längre. När man tänker på det känns det så konstigt att nästan alla mina vänner befinner sig på olika platser i världen och man kan inget annat än att sakna dem alla! Men samtidigt är jag så glad att alla gör sin egen thing och jag håller just nu på att spåna på vad jag skall göra...hm det kanske jag skall dela med mig av snart! :D

YOU DON'T KNOW YOU'RE BEAUTIFUL ❤

Regnet faller ner utanför mitt fönster. Det är faktiskt mysigt att höra lite regn för en gång skull! Haha idag har jag slängt på mig en höstig outfit och skall in till stan för att hitta halloween klädnad till mig och Lisa!


See yaa


NEW IN MY SHOE CLOSET

 
Ett till par Primeboots har fått flytta in i min nya garderob. Älskar dessa skor och kan absolut aldrig få nog! Ju fler ju bättre enligt mig - perfekta höst/vinter skor! 

CHANGES ARE MADE

Som några av er kanske märkt så var det ett tag sedan jag bloggade nu. Detta för att jag har valt att göra en ändring i mitt liv. Jag har valt att lämna LA för den här gången! 
 
Just nu befinner jag mig i vackra sverige igen efter en väldigt lång resa hem. Jag valrde att åka hem eftersom jag kände att LA som stad inte var riktigt rätt för mig. Jag kännde lite som jag var på fel plats med på rätt utbildning vilket är lite tråkigt. Jag älskade skolan och är så glad över alla fina vänner jag fått där borta på andra sidan jorden men LA var inte staden för mig helt enkelt!
 
Det tog mig ett tag att inse men jag kunde inte vara mer nöjd över mitt beslut. Jag kommer att återvända till USA någongång men då till en annan stad! Jag är så tacksam för att jag fått chansen att prova på livet i Hollywood och om det är just din dröm så tveka INTE på att prova! Jag trodde detta var min dröm men det visade sig inte alls vara som jag hade trott!
 
Vi får se vad framtiden har att erbjuda, vad som kommer hända, vart jag kommer befinna mig och hur mitt liv kommer att se ut. Detta är något som är spännande oskrivet. 
 
 
 

VÄLKOMMEN IN

Har plötsligt fått för mig att jag vill inreda ett nytt rum, en ny lägenhet eller vad som helst. Surfat runt på massa olika tumblrs och letat inspiration. Kan inget annat än att dela med mig!
 

MEMORIES

Precis hemkommen från San Diego och ligger i min säng och kikar igenom lite bilder som jag hittade på datorn. Tanken var att ni skulle få ett litet bildregn men blogg.se vill inte ladda upp några fler av mina bilder! :( Nu skall jag packa upp min lilla väska och sedan hoppa i säng! imorgon skall det bli varmt så skall försöka få lite sol i min nya bikini från VS! 

SAN DIEGO!!

Igår ringde världens bästa vänner mig och sa att dem är på väg till LA för att hämta mig så jag kunde spendera helgen med dem i San Diego. Spontant är alltid bäst som man brukar säga och ja så rätt det är! Kom hit igår kväll och vi stack direkt ut på college fest och hade en sjukt bra och rolig kväll! 
 
Trötta som bara den idag har vi shoppat, ätit middag och nu skall vi stax kika på en film och bara njuta av att äntligen vara tillsammans igen för några dagar! Min två bästa vänner är verkligen allt man kan önska sig, skulle inte byta dem för världen. 
 
Nu börjar filmen, see yaa!
 
 
 

SURPRISE SURPRISE

Håller just nu på med en ett litet projekt som kommer att förbli hemligt för er i några dagar till. Kan avslöja att det är något jag absolut älskar och ni kommer förhoppningsvis att göra det också...Den som väntar på nått gott väntar aldrig för längre! hihi Håll utkik!!
 

SKICKAR LITE INSPIRATION

Denna onsdag är det ovanligt kallt här i LA. Gissar på att det är hösten som börjar kicka in en aning. Det är fortfarande inte KALLT men lite svalare är det allt! Klockan är 11 och jag har redan hunnit gjort mina läxor och handlat mat! Nu drömmer jag mig bort bland Céline väskor och kläder, kan kika i timmar!
 

SCHOOL ALL OVER

Sitter i skolan och har precis hängt lite med Miriam på Third street och nu väntar jag på att min lektion skall börja. Det är så skönt att inteha några större prov denna veckan men nästa vecka är det dags för mitt andra midterm!! Dags att börja plugga så jag får koll på allt! 
 
Har på mig mina nya brallor från Zara idag, prime, tröja från hm och sjalv från Ester Elenora!

MANI & PEDI

 
Fixat naglarna fina och gått hem med tossar mellan tårna för fösta gången idag! Brukar inte riktigt tycka om att låta andra hålla på med mina fötter eftersom jag själv tycker det är lite äckligt, men det var bland det bästa jag har gjort! Så skönt och mysigt! Nu är det lite plugg som måste göras men först, lunch! :D

SVAR PÅ TAL! - Olivers fråga

Hej! jag och min vän ska plugga i LA (På SMC ) efter vi gått ut gymnasiet. Darför har vi massa frågor att ställa till dig! 

1. Vad ska man börja med när man vet vilken skola man vill gå på? 
När du vet vilken skola du vill gå på är det dags att kolla över vilka kurser du vill ta, om du skall läsa ett helt program osv. Dock skulle man kanske göra detta först så man vet att skolan har det man vill läsa. Sedan kanske det kan vara bra och se ifall skolan har några speciella requriments eller liknande så du vet ifall det är någon speciell kurs/betyg du behöver för att vara behörig. 


2.Hur gjorde du med pengarna? har du betalat för skolåret eller har du tagit lån på det? 
Jag är här på både sparade pengar, Csn lån och lite hjälp av fina föräläldrar. Man betalar skolan per termin så just nu har jag bara betalat fram till jul! Sedan när nästa termn börjar, betalar man igen!

3.Hur mycket kostar det att ta sig fram med buss? är det safe? 
När man går på SMC får man ett busskort av skolan som funkar for the Big Blue Bus men inte för dem andra bussarna här i La. Och the big blue bus går bara i Santa Monica området och eftersom jag bor i West Hollywood kan man antingen gå 30 min till bussen (som jag brukar, härligt med lite motion!!) eller betala 1.50 dollar vilket är ca 7-8 kr för att sedan byta till BBB bussen och då åka gratis. När man skall hem blir det billigare eftersom man då köper en transfer ticket för 50 cents som man ger till the bus driver när man byter buss! Det är väl inte jätte safe att åka buss här egentligen, det bästa är väl att ha en bil. Men det funkar och man skall helst åka två iallafall. Men om man åker själv är det lungt på dagen då det är mycket folk ute! Men det är mycket konstigt folk som åker bussen men jag skulle inte säga att det är farligt!

4.Om du nu inte jobbar? vart har du fått pengarna från för att betala allt inom vardagen (mat,kläder,nöje och transport)? 
Som svensk på student visa får man inte lov att jobba här så jag försörjer mig på egna pengar & Csn!

5.Vad ligger eran hyra på? 
Vi betalar ca 5.000 kr var!

6. Är det dyrt med mat,kläder och allt sånt eller? 
Nej, asså mat och kläder och sådär är billigare här eftersom dollarn nu är ganska låg. Det finns självklart dyra mataffärer men vi väljer att handla på Ralph´s vilket motsvarar kanske ica hemma i Sverige. Där är det billigt och bra! Samma med kläder. vissa saker är billigare här, ex converse, uggs, smink osv. Så ja det är billigare här! Vilket är bra för oss modegalna studenter! :D

7.Känner du dig trygg när du går ut om kvällarna där du bor? vart ska man hålla sig borta ifrån (vilka områden)? 
Jag bor ju i ett område som är omringat av grindar och vakter osv så inne här på området känner jag mig väldigt trygg! Men vi är som sagt i Hollywood och jag skulle aldig vara ute och gå på gatorna ensam på kvällen. De var det första alla sa till oss när vi kom hit, och man märker väldigt fort att det är lite läskigare än vad man tror! Sedan beror det som sagt lite på vart du är. vilket område osv men ut och gå själv är väl inget jag rekomenderar! Vilka områden som är dåliga är lite svårt att säga, det finns bra och dåliga över alllt, det räcker att du kommer lite fel så kan du verkligen vara FEL. Men du kan också gå 20 meter så är du på ett toppen area igen så det är väldigt svårt att säga. Men Venice, Downtown LA och Hollywod är väl inte de bästa områderna! 

8. Hur är människorna på SMC? är det snälla? är det många svenskar eller hur är det?
Människorna på SMC är väldigt trevliga och det är så många olika nationaliteter och typer av männsikor, vilket är kul! Och ja det är många svenskar, vilket jag tycker är väldigt roligt! :D 
 
Hoppas du fick svar på dina frågor!
KRAM

VOLLEY SUNDAY

 
Sitter och kikar igenom lite bilder som vi tagit här i LA under de senaste 3 månaderna vi har varit här! 3 månader har gått så fort och det är 3 månader kvar tills det är hem till Sverige för jul med la familia! En söndag på stranden med lite vollyboll hade jag inte sagt nej till idag!!

FASHION FAVES

Att jag seriöst trodde att jag skulle orka göra någonting alls idag är ganska konstigt, haha ingen shopping, ingen nagel träff med Miriam och inget annat än att ligga i sängen och vila upp mig. Om jag orkar kanske det blir en liten middag ikväll! 
 
Jag har satt ihop min favoriter från BikBok, nu önskar jag att bikbok fanns i usa, det är verkligen en utav mina favorit stores och jag vill ha varje plagg här nedan!! 
 

BUUHUU

Sjuk som bara den vaknade jag upp igår. Feber och förkyld fick jag gå iväg till skolan ändå eftersom jag hade två prov igår. Ett av dem var mitt första midterm, 1 down 3 to go! Fick även veta mitt midterm project i fashion 2, vi skall skapa en kollektion med 6 olika stilar. Älskar när lärare ger oss bra och roliga midterms!! 
 
Idag kanske vi skall kila iväg för lite shopping, det är dåligt väder idag så då får man passa på!!
 

HOMEWORK OF THE DAY

 
Min lilla läxa som är due today. Skall strax åka till skolan och ha nästa lektion i art klassen. Detta är nog min absoluta favortiklass, älskar att spendera en kväll med lite fashion illustration. Idag skall vi får veta vårt midterm project också, hoppas det är något kul!!
 
 
 

SVAR PÅ TAL! - A:s fråga!

Hejsan! 
Jag tänkte undra lite om du kunde vara vänlig och berätta lite om kurserna du läser/ska läsa. Det är nämligen så att jag läste mode/design Drottningblanka i kungsbacka (tog studenten detta året). Där hade vi kurser som mönsterkonstruktion,formgivning osv. Det innebar att vi designade mönster till kläder sen sydde de själva. Efter de tre åren tappade jag intresset av att bli designer och bestämde mig istället för att bli inköpare som jag hela livet velat bli. Därför undrar jag om man kan läsa endast en utbildning på skolan så man kan bli stylist/inköpare osv istället för designerfronten? Vore tråkigt att gå på skolan och uppleva de tre "gymnasieåren" igen. Vill ej ha bildkurser samt sykurser m.m igen. Hehe. Ha det så himla bra i USA, din blogg är jättebra och jag tycker verkligen du är modig och stark som följer dina drömmar. Du har blivit lite av en förebild för mig och nu skall bannemej jag också följa mina drömmar! 
Hoppas du svarar på mina frågor<3
 
Hej! 
 
Åh va roligt din gymnasietid låter! Nu ångrar jag mig lite att jag inte tog en linje som var lite mer inriktad på mode än Samhäll/internationell!
 
Eftersom jag läser ett helt program så är det vissa kurser som är requred. Där ibland bildkurser och sykurse och alla ganska basic. Så om du vill läsa ett helt program tror jag att det blir svårt att slippa dessa kurserna. Men jag tycker absolut att du skall ta kontakt med SMC och kolla om du kanske kan tillgodo se dig dem kurserna du redan har på något sätt! Ett annat alternativ är att du kan läsa lite kurser bara och då kanske välja tex fashion buying eller liknande. Men även vissa sånna kurser kräver att man har tagit några andra fashion kurser innan eftersom dem anses vara lite svårare. Så mitt tips är att ta kontakt med SMC eller om du åker med någon svensk organisation och kolla med dem! 
 
Hoppas du fick svar på din fråga!♥
 
 
 

BLOGG KRÅNGEL!!!

Vet inte riktigt varför min blogg ser VÄLDIGT konstig ut just nu...skall försöka fixa det så snabbt jag kan! Även om den inte ser lika bra ut längre så kommer bloggandet att flyta på som vanligt! Puss!

TIPS PÅ JACKOR

Jag älskar pälsjackor, och jackor med lite päls på! När jag kommer hem till Sverige över jul kommer jag absolut att köra på denna stilen av vinterjackor! Litet vardagstips som kanske ger er lite inspiration!

SVAR PÅ TAL - MIRAS FRÅGA

Istället för att svara på era frågor i ett super långt inlägg tänkte jag att jag svarar på en fråga lite då och då istället!  Jag har även skapat en ny kategori, "svar på tal!" där alla Q&A:s kommer att samlas! 
 
Hej Emelie! 
Jag går tredje året på gymnasiet nu och som jag förstått det har jag samma planer som du. Dock är jag väldigt kluven då jag står mellan två alternativ, att söka in nu till våren eller vänta tills jag fyllt 21. Nu vet inte jag om du åkte till USA för att köra stenhårt på studierna eller även för nöje, men var det vär det? Känns det som man går miste om mycket eller är det fester och liknande ändå? Och framför allt, finns det många svenskar i vår ålder att umgås med eller är det så att de flesta åker dit när man är 21? 
Kram
 
 
Svar: Hej! Det kan absolut kännas lite konstigt att man åker hit och helt plötsligt inte får lov att gå ut som man brukar hemma i Sverige. Men jag åkte hit för att studera men också för att ha roligt självklart! Jag tycker absolut att det är värt att åka hit även om man inte är 21 då det finns tusen andra roliga saker att göra. Det är lite hemmafester och sådär och det finns även clubs där åldern är 18 plus! Dem flesta som är här är faktiskt lite äldre, eller dem jag har träffat iallafall! Jag är ju 19 (tog studenten detta året) och kan nog säga att jag tillsammans med några till är bland dem yngsta! 
 
Men, om detta verkligen är din dröm och framtidsplan tycker jag absolut inte att du skall vänta med att åka. Du kommer att få så mycket nya vänner, erfarenhet och framförallt kommer du att lära dig så mycket om dig själv!! :D 
 
Hoppas du fick svar på din fråga!

HI TO MY FASHION NOTEBOOK ♥

 
Här ser ni en liten snut av min notebook som man har i nästan alla fashion klasser. Denna är till min fashion 1 och handlar lite om trender, fashion business & merchandising! Det är så roligt att göra denna lilla prick av inspiration, skulle kunna sitta all day every day om jag hade haft tiden! 

YEEY!

Snacka om att jag blev paff när Miriam sa: Emelie, du är på första sidan på blogg.se! Glad som bara den släppte jag fashion plugget och tog ett litet glödje hopp! Det är så kul att fler hittat hit till mig lilla blogg! Har fått lite frågor som jag skall försöka svara på, så ni som frågat håll utkik på er mail! STORT TACK TILL BLOGG.SE!♥
 

FASHION NIGHT

Papper, mode magazin och 4 modegalna tjejer i mitt vardagsrum! En väldigt bra söndag om ni frågar mig. Vi håller på att fixa med vår notebook till vår fashion class, tänkte visa er en glims när den fyllts upp lite mera! På tisdag står det även fashion quiz på schema och på torsdag min första midterm! Nu: back to the fashion studies!
 

RSS 2.0