ORDINARY DAY

Började dagen med en liten tur till Ralph's. Det är där vi handlar mat här i USA. Älskar att bara strosa omkring i lugn och ro och bara handla mat. Trodde aldrig att jag skulle tycka det var mysigt, men det är det verkligen! Kanske betyder att jag börjar bli vuxen...? Nja måste vara nått annat!


FÖLJ ERA DRÖMMAR!

Jag vill verkligen uppmuntra alla till att följa sina drömmar, stora som små! Spelar ingen roll om det handlar om att klara av att gå till bussen själv eller att flytta tvärs över hela världen. Man måste våga, det är inte alltid det blir som man kanske hade tänkt men det finns alltid något man lär sig! Om ni inte testar kommer ni ångra er, och om ni testar kan ni bara vinna kunskap om, inte bara er själva utan kanske även om folk runt omkring er och framför allt, vet ni vart ni hör hemma! ❤


NEW IN

Denna otroligt mysa väst fick följa med mig hem igår. 200 kr från Forever 21, helt klart värda pengar att spendera! 
 Jag kommer inte riktigt matcha den som på bilden, utan snarare till en helsvart outfit! Utanpå skinjackan kommer också bli en favorit!
 
Just nu sitter jag i skolan och pluggar lite, har haft fashion 1 nu på morgonen. Lite senare är det engelska lektion men först lunch med Miriam!

TODAY´S

 
Tröja - FAV Skorts- American eagle - Halsband - Icon - Skor - Primeboots

FAIRFAX FLEA MARKET WITH THE GIRLS

Jag och P mötte upp Miriam, Amanda och Jennifer vid tio för att kila iväg till fairfax flea market som är varje söndag uppe på Melrose. Så mysig marknad som verkligen hade precis allt man kan tänka sig, kläder, möbler,smycken,mat och mycket är lite vintage. Det är så mysigt att bara stroa runt och kika på allt! Vi stannade även till och åt lite lunch innan vi gick hem och låg vid poolen, solade och pratade tills solen gick ner, så mysigt!!
 
BILDREGN!
 

KÄNDIS SPANING!

 
En helt vanlig förmoddag på post office är precis vart vi sprang på dagens kändis! Ni som är, precis som jag ett stort Revenge fan vet precis vem Ashley Madekwe är! Hon spelar Ashley Devenport i hit tv showen och stod precis brevid oss och vänta på sitt paket, precis som vi! Hon var precis lila söt och vacker i verkligheten, det var så kul med lite celeb fever idag! :D

FRIDAY DINNER

Har haft en väldigt mysig och bra fredag med bästa roomies P! Vi har gått runt, kikat i affärer, shopat lite och även ätit en super god middag på The Cheescake factory på The Grove. Besöker ni LA är det ett måste, världens godaste mat! Det finns tusen saker på menyn att välja på och brödet man får till maten skall vi inte tala om, ljuvligt gott. Det bästa är att man får med maten man inte äter upp i en DB hem, INKLUSIVE brödet, gissa om vi blev glada!
 
Ingången av Cheescake factory, så fint och mysigt!
Dem har även ett litet bageri där man kan köpa med sin deras goda cheescakes hem, helt underbara!
Vi sprang även förbi ett litet event som The Grove hade idag, det händer något där varje dag! Så kul! :D
Folk köar utanför Apple butiken för att få tag i en iphone 5, haha typiskt Usa!

TGIF

Då var det fredag igen vilket betyder ledighet, wiiie! Idag skiner solen så vi får se vad vi hittar på, ikväll är det sydax iallafall! Efter ett skypsamtal med min bästa vänner i hela världens igår är jag glad som bara den idag! 
 
Ser kanske lite välglad ut här men det är precis såhär glad mina BFFS gör mig! :D

OBSESSION ♥

 
Vad jag inte kan leva utan en dag som denna. Sitter på ett soligt och mycket vackert campus och väntar på min engelska lektion som snart skall börja. Efter det skall jag åka hem och ha lite egentid innan roomisarna kommer hem ikväll. Det är välbehövligt att vara ensam ibland, har aldrig riktigt gillat det men nu när man alltid har någon vid sin sida är det väldigt skönt.
 
 

AT SCHOOL - SMC

 
Började dagen väldigt tidigt, upp klockan 5 för att 6.15 möta upp Miriam och gå en mysig morgon promenix till bussen! Nu har jag precis haft min första lektion för dagen och sitter i library och tänkte börja på min paper jag skall skriva om Odd Molly! Den är inte due förän i oktober men det är skönt att börja i tid! 
 
Såhär ser jag ut idag, trotsar sommaren lite och kör lite höstigare idag, jeans från gina, primeboots, halsband Brandy Melville, tröja  (öppen i ryggen) från american eagle och väska från Marc Jacobs som idag är tyngre än tyngst! Har massa skolbäcker och dator med mig idag eftersom jag har så lång håltimma är det skönt att få lite homework done!

EVERYDAY VIEW

 
Sjuk och trött njuter jag av den fina utsikten från vår lägenhet. Imorgon är det skola från klockan 8-9 på kvällen med projekt som skall in och redovisningar som skall göras! Så nu är det dags för sängen och sova och försöka få bort min lilla förkylning!

MORNING!

Vaknade upp med världens förkylning och ont i huvudet så det blev ingen yoga och simträning för mig idag. Dock hindrar inte detta mig, jag är ganska så glad ändå efter ett litet skypsamtal med mami och en konversation med min otroligt saknade Lisa! Just nu har jag precis ätit frukost, sitter och pluggar lite engelska. Vi skall skriva vår första lilla essay tills på tisdag så jag försöker få den färdig så jag hinner måla lite inför vår art class på onsdag eftersom jag går i skolan precis hela tisdagen så måste jag göra färdigt det nu! 
 
Ikväll skall jag och P på middag med Jessica på Wilshire Rooftop, det sägs vara en jätte bra och mysig resturang som ligger på ett roof. Vi skall vara där vid 7 så vi hinner så solnedgången! - mysigt!
 

WAAAAAY TO MUCH TO DO

 
Precis blivit klar med mitt fashion 1 project så nu är det bara att dyka direkt in i ett nytt arbete som skall vara klart nästa vecka! Tänkte jag skulle hinna börja lite innan jag somnar, men vi får väl se hur det blir med det där...hih 
 
På fredag skall vi åka och kika på en liten bil, hoppas den blr bra för oss! Skulle vara så skönt att slippa bussen och kunna upptäck LA lite mer på riktigt. Det är så stort och vi har nog inte ens sett 1/10 av allt som finns att se och göra! Men det skall allt hinnas med det också! 
 
Säger Godmorgon till alla fina i Sverige och strax godnatt till USA!

RIGHT NOW - FASHION STUDY TIME

 
Har ett fashion projekt som skall vara klart på tisdag som jag sitter och jobbar med just nu. Kan inte förstå att jag äntligen studerar det jag alltid drömt om, helt galet egentligen... Även om det tar väldigt långt tid och man får lägga ner många timmar på de olika projekten, då dem alltid är väldigt kreativa så är det väldigt roligt. Jag hade aldrig klarat detta annars!
 
Nu väntar jag bara på att The Grove skall öppna så jag kan springa till Barnes & Nobel och köpa lite Runway magazines som jag behöver!
 
Hoppas ni har en fin dag alla fina läsare ♥

LA IS ON FIRE

Herregud vad det är varmt!! Det är som om högsommaren har kommit nu i mitten av september, helt sjukt. Skulle tippa på att det kommer att vara runt 40-45 grader idag och jag kan inte hänga vid poolen utan skall palla mig iväg till skolan! Dock är det ganska skönt att vara i ett rum med air condition så jag klagar inte! Nu på morgonen har jag fått lite plugg gjort vilket känns skönt, men det finns fortfarande så mycket saker kvar att göra som är due next week så mina två lediga dagar (sön-mån) skall jag försöka få ALLT gjort! 
 

ORDINARY DAY

 
Efter en helt vanlig morgon och förmiddag med yoga, sim och lunch fick vi veta att LA was on fire. Vi vet inte riktigt vad det var som hade hänt men vi såg röken på långa vägar.
 
Idag måste även ha varit en av de absolut varmaste dagarna här, det var 42 gradet klockan halv 5 på eftermiddagen, helt sjukt! Ikväll har vi sytt klart vår syläxa som är till morgondagens lektion och nu är det bara att börja på nästa projekt som är till min fashion 1! 
Plugg, plugg,plugg,plugg

LA STYLE

Sitter i skolan som vanligt på torsdagar och väntar på mina roomisar! Idag har jag äntligen fått min symaskin som jag beställde i förrgår. Vi har syläxa tills på lördag så det är helt perfekt! Min nya lilla bebis (symaskinen!!) heter Molly och är från Baby lock, helt perfekt för en modestudent! Även om jag inte är en design student så måste man ha en symaskin då även vi merchandise students skall lära oss att sy-tur att jag älskar att vara kreativ!

Fick ett A på min art homework så glad är jag också!! ❤


♥MY NEW LOVIE ♥

 
God morgon!
 
Har precis duschat, ätit frukost och pluggat lite och nu skall jag strax skypa med min familj! Som sagt så var min letion inställd imorrse så jag har sovmorgon idag vilket var väldigt behövligt! Nu har jag bara min english class i eftermiddag så innan dess skall jag försöka få lite mer plugg gjort. Men först skall jag kika lite på visningarna som varit på NY Fashion week! 
 
Har något väldigt roligt jaf önskar jag kunde dela mer er, MEN måste vänta lite till innan jag kan dela med mig!!!!

BACK HOME

Är precis hemkommen från skolan, hade en art class ikväll på 4 timmar, hur rolig som helst men nu är jag så trött! Dagens plus måste jag säga var när jag fick mail om att min morning class är inställd! Dock lite jobbigt att jag pluggat exakt hela dagen för ett quiz som vi skulle haft imorgon...haha well well nu kan jag det iallafall till midterm! 
 
God natt från LA ♥
 

VÄRLDENS ABSOLUT BÄSTA

Nu när jag är på andra sidan jorden märker jag verkligen hur mycket jag saknar och hur mycket min familj betyder för mig. Speciellt min fina mami! Önskar ni alla kunde träffa världens bästa människa som bara råkar vara min mamma Annika! Det finns ingen som är så bra som min mamma, hon ställer upp för mig i vått & torrt och får mig alltid att ta dem bästa besluten. Hon betyder så mycket för mig, det är hon som har fått mig hit där jag är idag. Jag kunde inte vara mer glad & lycklig att just hon är min älskade mami!


Jag älskar dig mami ❤


S.E.P.T.E.M.B.E.R MUMS



Jag och P skulle bara en snabbis till The Grove idag och fixa lite tidningar till vår fashion class men självklat fastnade vi lite längre än vad vi trodde. Det var ett event där idag och samtidigt spelade dem in tvshowen Extra! Det bjöds på Cheescake från Cheescake Factory som var farligt god, mini burgers, chips, thai och massa annat gott! Man kunde även gå där ifrån med en liten goodiebag om man hade lite tur! 


Ikväll har vi tvättat, pluggat och nu skall jag städa lite i min garderob hade jag tänkt, det blir lätt stökigt när man byter kläder sisådär 4-5 gånger varje morgon innan man skall iväg till skolan! Dock är det strax dags att kila ner och hämta tvätten ur torktumlaren! Vuxenopäng? jaaao

RIGHT NOW



Detta är hur jag har spenderat min förmiddag, med Fashion plugg! Det är sjukt kul vilket gör själva grejen med att plugga en hel del lättare! Nu skall jag kasta mig tillbaka in i fashion världen innan det är dags för lite träning ikväll! 

LF LOOKBOOK



Titta & njut ♥

WE ARE NEVER EVER

Tackar USA:s hit radio station för min nya favorit som spelas non stop i mina öron, We will never ever get back together av Taylor Swift. Jag ÄLSKAR riktig tjejmusik och är expert på att lyssna sönder en låt och det är precis vad jag gör, och jag älskar det!
 
 

LAST DAYS PICS



De senaste dagarna har bestått av skola, överraskningsfest, yogurtland, modeplugg! Allt är väldigt intensivt och et händer saker hela tiden vilket är väldigt roligt! Imorgon blir det plugg hela dagen och förhoppningsvis kommer mitt lilla pluggberg att försvinna! Nu är jag iallafall precis hemkommen från min kvällsklass och skall strax hoppa i säng! Det är väl snart god morgon för er hemma i Sverige så jag hoppas ni får en bra dag! 

WEEKEND FUN

Då var det äntligen fredag och vi är lediga från skolan, Yes! Imorgon har vi en kvällskurs bara som dessutom är väldigt rolig (syklass) men annars är det helg fram tills på måndag för oss! Idga började jag och P dagen med att gå på yoga som vanligt och sedan dess har vi fixat med lite saker som förblir hemligt ett tag fram över men håll ut, det kommer att avslöjas sedan - mer kan jag inte säga! Ikväll vankas det festligheter vilket skall bli så kul!! 
Nu är det dags för mig att förtsätta med min syläxa, fashion 1 läxa och engelska läxa - Study time
 


Här har ni mina matkärlekar, sallad med avokado, ägg, nötter, tomater, mango & keso & Yogurtland såklart ♥

++++

Klockan är ca halv 8 på kvällen och jag är fortfarande i skolan. En otroligt lång dag och läxorna börjar rulla in! Som tur är så är dem väldigt kreativa och roliga så det är absolut inte tråkigt att plugga! Nu sitter jag och väntar på att P & A skall sluta sin class så vi kan åka hem! Dock är det ca 1,5h kvar så jag hänger i skolans library och kollar på pretty little liars så länge! Hoppas ni har haft en bra dag hemma i Sverige & Massa kärlek till min familj som läser min blogg!! 
 
 

 
 
 

SCHOOL ALL DAY

Sitter i skolans mysiga bibliotek med mina roomisar och vår nyfunna amerikanska vän! Vi är alla så sjukt trötta efter denna långa dag då vi behöver vara 13 timmar (!!!) i skolan. Men det fixar vi med lite kaffe! Men hade det inte heller varit för att alla våra klasser är så roliga så hade man aldrig orkat detta. Men jag älskar verkligen college, allt är helt annorlunda och så bra! Om ni funderar på att studera utomlands:GÖR DET! ni kommer aldrig ångra er!❤


Q&A

 
Ålder: 19 år
 
Längd: 1.60 (kortis) !!
 
Random: Jag kommer och är uppväxt i fina Göteborg och har alltså flyttat hit till LA för att studera Fashion Merchandising på Santa Monica College. Om jag skulle beskriva mig själv med tre ord skulle det vara glad, omtänksam och målinriktad. Jag vet jag vill och är berädd att kämpa för att ta mig dit jag vill! Jag tycker det är viktigt att man sätter upp mål för sig själv och självklart måste man göra fel och lära sig av sina misstag innan man kan leva det liv man vill och förtjänar! Jag älskar att spendera min fritid med mina vänner och det är nu när man är flera 1000 mil bort som man faktiskt inser hur mycket dem betyder och hur mycket man saknar dem. Men som tur är åker jag hem till jul så då får jag träffa alla mina fina igen! :D
 
 
College, SMC: Jag pluggar som sagt på Santa Monica College och jag kan inte säga något annat än att jag älskar skolan. Den är precis lika amerikansk som man ser på alla filmer, det finns de typiska grupperna av människor, en stor cafeteria, fotbollslag, simlag, osv och ja det finns en club för precis ALLT! 

På College så väljer sina kurser själv. Men man måste ändå välja dem med omsorg om man har ett major som jag (fashion). Man bygger ju upp en utbildning och eftersom jag senare vill göra en transfer så måste jag välja kurser som jag kan tillgodo räkna mig sedan. Man kan ha classes varje dag på veckan, alltså mån-söndag inte bara på veckodagarna. Det finns både kvälls och dagsklasser och denna terminen har jag lyckats få ganska så många kvällskurser. Ett exempel är min fashion 3 som är 6 timmar lång(!!!!!) och håller på mellan 2.30 pm-8.30 pm. Jag har faktiskt ingen aning om hur länge skolan är öppen men jag skulle gissa på att den stänger vid 10 alla dagar! Bilder får man självklart ta inne på skolans område men inte inne i lektionssalarna skulle jag gissa på! Jag skall försöka ta lite mer bilder på Campus så ni kan få se! :D
 
 
Lektionerna: Både lärarna och lektionerna är helt annorlunda än i Sverige, på ett bra sätt tycker jag dock! Allt är väldigt mycket mer strikt än i Sverige och det finns lite mer regler som man måste tänka på. I Sverige är det inte hela världen om man skulle lämna in ett arbete sent eller komma för sent till lektionen men här är det ett absolut NO NO! Kommer man inte till klassen i rätt tid med alla saker man skall ha med sig kan läraren droppa dig från klassen vilket man inte vill då man har betalat för sin klass! Men jag måste dock säga att jag tycker detta är ett bra system, det är fair och det får en att bli väldigt studiemotiverad. Det är ganska så mycket jobb som man måste göra hemma men hur mycket plugg man får beror väldigt mycket på läraren och kursen!
 
Lägenheten: Jag bor tillsammans med två tjejer, Anna och Pauline i en 2bed/2bath apartment i West Hollywood. Vi trivs jättebra och hade verkligen tur med vår längenhet. Den ligger på top floor med utsikt över hela LA och man kan till och med se Hollywood skylten från mitt sovrumsfönster! Lägenheten är väldigt stor, vi har nästan lite problem att fylla den eftersom vi inte har så mycket möbler än! Vi hittade lägenheten genom en blogg, det var en tjej som hade tipsat om vårt område, Park La Brea. 
 
Vi bor ganska så långt från skolan, det tar ca 15-20 min med bil och ca 1,5 timma med buss så lite långt är det men det är det värt för oss eftersom vi har en så fin lägenhet och mitt i stan!

USA/Kalifornien: Jag älskar USA, alla är så trevliga och öppna och amerikaner är verkligen inte rädda för att helt plötsligt gå upp till dig och börja prata, något som kanske inte händer så ofta i Sverige! haha när det kommer till utseendet av Svenska och Amerikanska killar så måste jag ändå säga att Svenskarna toppar min lista! Men det finns absolut snygga amerikaner, många har Brody Jenner stilen (BIG LIKE)!!

Det är väldigt varm här i Cali just nu, men det är ju som sagt mitt i sommaren! Det är väldigt varmt men gillar man sol och värme så skall man absolut vara här! Det som är skönt är att det är varmt men inte fuktig värme så man dör inte när man går utanför dörren! Det blir lite kallare på kvällarna så jeans kan man absolut ha på sig, inga problem!

Att jobba här i USA får man inte göra när man är här på student visum så just nu går jag bara i skolan när jag är här! :D I framtiden vill jag arbeta som inköpare för något modehus, det skulle vara min dröm! Stylist vid sidan om skulle vara ett stort plus!

Party: Man måste vara 21 för att gå ut här i USA och eftersom vi inte är det så har vi inte varit ute än! Hemmafester finns det gott om så vi småttingar får hänga där så länge! 

 

Opps, det blev ett millångt inlägg men hoppas ni fått svar på era frågor! Cred till er som orkar läsa! :D


RSS 2.0